Skip to content

Wie zijn wij?

Wij zijn Scouting Katimavik

Scouting Katimavik is de scoutinggroep voor de gemeente Bunnik (met de dorpen Bunnik, Odijk en Werkhoven). Ook kinderen van buiten de gemeente zijn van harte welkom om lid te worden.
Bij scouting Katimavik staan we voor een actieve en uitdagende manier om je vrije tijd te besteden. Door vooral plezier te hebben met elkaar leren de leden op een natuurlijke manier om samen te werken en respect te hebben voor anderen. Scouting is er voor iedereen: jongen, meisje, jong en minder jong. In teamverband leren de leden zich te ontwikkelen door hun eigen mogelijkheden te ontdekken. Samen steeds weer op zoek naar een nieuwe spannende uitdaging; dat is typisch Scouting.

Op dit moment heeft Scouting Katimavik ongeveer 60 leden die ieder weekend bijeenkomsten hebben bij het scoutinggebouw in Odijk.

Hou je van uitdaging, speurtochten in bossen, kamperen in tenten, rond het kampvuur zitten, lekker buiten en samen gezellig bezig zijn? Dan is Scouting wat voor jou! Je bent van harte welkom bij scouting Katimavik

Onze speltakken

Bij Scouting worden de kinderen op leeftijd (en soms op basis van andere factoren) ingedeeld in groepen. Dit zijn de groepen die wij bij Scouting Katimavik hebben.

Bevers 5 tot 7 jaar  (elke zaterdag van 09.45-11.30 uur)
Welpen 7 tot 11 jaar  (elke  zaterdag van 9.30 tot 11.30 uur)
Scouts 11 tot 15 jaar  (elke  vrijdag van 19.00 tot 21.00 uur)
Explorers 15 tot 21 jaar (elke  vrijdag van 19.30 tot 21.30 uur)
Stam 21+  (geen vaste opkomsten

De geschiedenis van Scouting Katimavik

De Scoutinggroep in Odijk is gestart op 15 februari 1973 in de kantine van SV Odijk aan de St. Nicolaaslaan. De boerderijen De Beug aan de Werkhovenseweg, Dalenoord aan de Zeisterweg en de ruimte aan de Singel 2 zijn sindsdien als troephuis gebruikt.

Op 28 december 1984, aan de vooravond van haar 12,5 jarig bestaan kreeg Scouting Odijk haar huidige naam Katimavik. Dit betekent plaats van samenkomst, huis van vrienden. Het woord is afkomstig van het Inuit volk.

Vanaf 1 februari 1997 hebben we een eigen troephuis, gelegen aan de Singel 42. Dit gebouw is op 13 september 1997 officieel in gebruik genomen. Als naam voor het troephuis is Kariboe gekozen. Dit is een rendier dat voor het Inuit volk onmisbaar is.

In 2008 zijn scouting Katimavik en Scouting Bunnik gefuseerd. Vanaf dat moment is Katimavik de scoutinggroep voor de hele gemeente Bunnik.


Over de vereniging Katimavik

Scouting Katimavik heeft een verenigingsstructuur voor de activiteiten. Het beheer van de middelen is in een stichting onder gebracht.

In de vereniging worden de besluiten genomen door de groepsraad. In deze groepsraad zijn alle leden en speltaken vertegenwoordigd. De minderjarige leden zijn vertegenwoordigd via een oudervertegenwoordiger. De groepsraad komt ca. 6 maal per jaar bij elkaar.

Het bestuur van Katimavik bestaat uit 4 personen. In het bestuur worden beleidsmatige zaken voorbereid en wordt gezorgd voor het onderhouden van de contacten met gemeente, de regionale en landelijke scouting organisaties en incidenteel met andere organisaties. Verder voert het bestuur de besluiten van de groepsraad uit.
Kijk op de contactpagina voor een actuele lijst van de organisatie en bijbehorende mailadressen.

Scouting Nederland

Katimavik is onderdeel van Scouting Nederland. Deze overkoepelende organisatie verzorgt onder meer de spelprogramma’s en de opleidingsprogramma’s voor het kader. Bezoek ook de website van Scouting Nederland voor meer informatie.

Katimavik is lid van de scoutingregio Utrechtse Heuvelrug. Binnen de regio worden ervaringen gedeeld, worden trainingen uit de opleidingsprogramma’s verzorgd en worden leuke activiteiten georganiseerd waaraan deelnemers van verschillende groepen deel kunnen nemen.

Scouting is een wereldwijde organisatie. Hierdoor is het mogelijk met verschillende culturen kennis te maken. Wereldwijd zijn ruim 40 miljoen meiden en jongens lid van Scouting.