Skip to content

Bevers

De Bevers: de benjamins van Scoutingbevers

Ben jij 5-7 jaar oud en vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen, lekker buiten te spelen en allerlei dingen te leren? Kom dan bij de Bevers! Bij ons doe je elke zaterdag van 9.45 tot 11.15 uur leuke spelletjes met kinderen die even oud zijn als jij.

De jongste leden van Scouting noemen we ‘Bevers’. Bij de Bevers ligt de nadruk op het spelen en leren. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder leiding van deskundige vrijwilligers.

Het thema van de Bevers

De Bevers spelen in het thema van het fantasiedorp Hotsjietonia. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen. In het dorp Hotsjietonia wonen allerlei verschillende mensen, waaronder Stuiter.

bevers

Stuiter is een bever die dezelfde groei en ontwikkeling doormaakt als de bevers in een groep.

Zowel jongens als meisjes kunnen zich met Stuiter identificeren.

In het dorp Hotsjietonia maken de Bevers allerlei avonturen mee en leren ze van alles en nog wat. Ze knutselen en zingen met Keet en Fleur Kleur, ze leren dingen over de natuur bij Bas Bos en Rebbel, ze horen over andere landen bij Sterre en Steven Stroom, komen tot rust bij Noa en gaan koken met Rozemarijn. Ook met Professor Plof en Stanley Stekker is er altijd wat te beleven. De verschillende activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en dat kinderen elke week iets anders doen. De vaardigheden die kinderen bij de Bevers opdoen worden uitgebouwd bij de Welpen. Hierdoor kunnen de kinderen zich continu blijven ontwikkelen. Dit noemen we bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’.

De bevers bij Scouting Katimavik

Bij Scouting Katimavik (Bunnik, Odijk, Werkhoven) starten we op 10 november weer met een Bevergroep. Enthousiaste vrijwilligers bereiden op dit moment het programma voor, stoffen het Beverlokaal af en staan te trappelen om van start te gaan. Je kunt nu alvast het formulier op deze website invullen, om aan te geven dat je kind Bever wil worden. Een half jaar na 10 november bekijken we hoe het gaat. Is er voldoende interesse, lukt het om voldoende vrijwilligers te (blijven) vinden? Er is dus helaas een kleine kans dat onze nieuwe Bevergroep na een half jaar alweer stopt, maar wij gaan ons best doen dat te voorkomen!

We starten met tien Bevers en we willen de groep qua leeftijd zo goed mogelijk spreiden om de kans te vergroten dat we door kunnen gaan met de Bevers. Er is daarom plek voor vijf Bevers die vijf jaar zijn (en nog niet zes jaar worden tijdens de opstartperiode) en voor vijf Bevers die zes jaar zijn (en nog niet zeven jaar worden tijdens de opstartperiode).

Nog te jong of net te oud? Vul dan toch het formulier in. Wie weet kun je terecht bij een van onze andere groepen of komt er later in het jaar alsnog een plekje voor je vrij wanneer de bevergroep gaat groeien. In principe geldt ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’, maar we proberen wél een groep samen te stellen die uit (ongeveer) evenveel jongens als meisjes bestaat. Daarnaast is er een voorrangsregeling voor Bevers uit de gemeente Bunnik (Bunnik, Odijk, Werkhoven).

Contributie

Op 10 en 17 november mogen de tien uitgenodigde kinderen gratis mee komen doen en kennis maken met Scouting en Hotsjietonia. Daarna kun je zelf kiezen of je blijft en lid wordt van Scouting. De contributie voor de rest van de opstartperiode (tot en met april 2019) is € 58,-. Als we daarna door gaan met de Bevers (en daar gaan we wel van uit!) bedraagt de contributie € 58 per half jaar. Houd daarnaast alvast rekening met bijkomende kosten voor bijzondere activiteiten zoals een nachtje logeren bij Scouting en het uniform. Tijdens de opstartperiode kun je voor 5,- een Bevershirt te kopen (dat tijdens de opstartperiode als ‘uniform’ geldt), maar uiteraard mag de echte Beverblouse ook direct aangeschaft worden.