Vrijwilliger worden

Zoals elke vereniging draait het ook Scouting Katimavik om vrijwilligers. De jeugdleden zijn ons middelpunt. De vrijwilligers daaromheen genieten van hun plezier, hun fanatisme in een spel, hun ijver bij het bouwen van bijv. vlotten en de schaterlach aan het kampvuur. Samen zorgen ze dat er een basis is om het scoutingspel te kunnen spelen. Zo moeten de blokhut en het magazijn in orde zijn, is het fijn als het gras af en toe gemaaid wordt en zorgen mensen voor de ledenadministratie en de financiën. Onder contact is te zien welke taken er allemaal te vervullen zijn.

Als je vrijwilliger wordt bij Scouting, dan wordt je lid van de vereniging en daarmee ben je om lid van een wereldwijde organisatie. Er zijn jeugdleden en kaderleden. Voor de herkenbaarheid buiten Scouting noemen we de kaderleden vrijwilligers.

De meeste kaderleden zijn begonnen als jeugdlid en hebben zich ontwikkeld tot leiding bij een leeftijdsgroep/speltak. Maar ook ouders, vrienden, familieleden en collega’s melden zich aan als vrijwilliger. Iedereen die enthousiast is over het leveren van een bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren kan vrijwilliger worden. Er is altijd een taak die past bij jouw kennis, ervaring en voorkeur. 

Kaderleden verzetten werk naar vermogen. Het lidmaatschap is voor hen altijd GRATIS!!
Naast het plezier van het werk is er ook gezelligheid. Allereerst tijdens en na de tweemaandelijkse vergadering die we groesraad noemen. Ook zijn kaderleden welkom op het groepsweekend, tijdens de eindejaarsviering en spelavonden als b.v. de ScoutIn.

Voor alles is een begin, dus ook hier geldt: kom gerust een aantal keer vrijblijvend kijken of meedoen. Je bent welkom!
Eerst even een oriënterend praatje maken? Bel of mail onze groepsbegeleider Suzan Reitsma 06 46250074 of groepsbegeleider@katimavik.nl