Bevers

Ben jij 5-7 jaar oud en vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen, lekker buiten te spelen en allerlei dingen te leren? Kom dan bij de Bevers!
Bij Scouting Katimavik doe je elke zaterdag van 9:45 tot 11:30 uur leuke spelletjes met kinderen die even oud zijn als jij. De Bevers zijn de jongste leden van Scouting. Bij de Bevers ligt de nadruk op het spelen. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder leiding van deskundige vrijwilligers.
Bij Scouting Katimavik spelen we meestal rondom ons troepenhuis in Odijk. Soms is er een activiteit in het dorp of het bos. En eenmaal per jaar gaan we mee met (een deel van) het groepsweekend van Scouting Katimavik.

Tot de zomervakantie is er geen plaats voor nieuwe bevers.
Om op de wachtlijst te komen graag contact opnemen met secretariaat@katimavik.nl

Hotsjietonia

De Bevers spelen in het thema van het fantasiedorp Hotsjietonia. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen. In het dorp Hotsjietonia wonen allerlei verschillende mensen, waaronder Stuiter. Stuiter is een bever die dezelfde groei en ontwikkeling doormaakt als de bevers in een groep. Zowel jongens als meisjes kunnen zich met Stuiter identificeren. In het dorp Hotsjietonia maken de Bevers allerlei avonturen mee en leren ze van alles en nog wat. Ze knutselen en zingen met Keet en Fleur Kleur, ze leren dingen over de natuur bij Bas Bos en Rebbel, ze horen over andere landen bij Sterre en Steven Stroom, komen tot rust bij Noa en gaan koken met Rozemarijn. Ook met Professor Plof en Stanley Stekker is er altijd wat te beleven. De verschillende activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en dat kinderen elke week iets anders doen. De vaardigheden die kinderen bij de Bevers opdoen worden uitgebouwd bij de Welpen. Hierdoor kunnen de kinderen zich continu blijven ontwikkelen. Dit noemen we bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’.