Skip to content

Welpen

De welpen

Wie:   Jongetjes en meisjes van 7 t/m 11 jaar
Wanneer: Zaterdags van
9.30 -11.30 uur
Waar: Scouting Katimavik Odijk

 

De welpen is een (spel)tak (leeftijdsgroep) bij scouting, voor jongens en meisjes van 7 tot en met 11 jaar. Iedere zaterdag komen de welpen bijeen. Na een formeel startmoment waarbij de vlag wordt gehesen en de welpengroet wordt uitgesproken, begint de opkomst. Iedere zaterdag doen we weer andere leuke scoutingactiviteiten variërend van groepsspelen tot kampvuur maken. Ook werken we een aantal keer per jaar aan een speciaal scouting thema, waarna de welpen een insigne voor op hun blouse kunnen verdienen.

Naast de ‘gewone’ opkomsten op zaterdagmiddag heb je als welp bij onze scoutinggroep meestal nog drie tot vier keer per jaar een kamp. Standaard is het groepsweekend in september waarin de welpen gezamenlijke met de andere speltakken van Katimavik op kamp gaan.

Welpen die 11 jaar zijn geworden mogen overvliegen naar de scouts

 

Meedoen?

De afgelopen tijd is onze welpengroep enorm gegroeid! Dit vinden wij zelf ook meer dan leuk, maar helaas zit er een maximum aan voor de leiding. We zitten nu rond het maximum aantal welpen. Het kan zijn dat je kind daarom op een wachtlijst wordt geplaatst. Zodra de groep weer wat kleiner is geworden is je kind natuurlijk meer dan welkom!
Bekijk ook de speciale website van Scouting Nederland voor de welpen voor meer informatie!